Beter communiceren met PowerPoint


A. Templates/ standaard sjablonen

B. Corporate bedrijfspresentaties

A. Templates/ standaard sjablonen

Een professionele PowerPoint template laten maken? De meeste PowerPoint-templates die wij tegenkomen zijn vaak niet meer dan een huisstijl-achtergrond met de standaard Microsoft slide-indelingen. Een gebruiksvriendelijke en vooral professionele template bestaat uit een set van verschillende voorgeprogrammeerde slides. Hiermee kan op een eenvoudige manier alle type slides worden gemaakt. Wij maken de template op maat, afgestemd op uw huisstijl en voorzien een aantal vaste lay-outs.

Doelstelling

Het maken van een template voor uw bedrijfspresentaties waarmee u zelf op een eenvoudige manier uw huisstijl kunt gebruiken voor elk type presentatie (productlancering, marketing, financieel, HR,…).

Duur

Afhankelijk van uw vraag, kijken wij samen welke slides thuishoren in uw bedrijfspresentatie en maken voor uw een makkelijk te gebruiken en aan te passen template.

Programma

Merkt u in uw eigen bedrijf ook wel dat uw werknemers zelfstandig een PowerPoint proberen te maken die niet strookt met het bedrijfsimago dat u wenst uit te stralen of dat uw presentatie een mis-match is van verschillende stijlen? Indien u dit herkent, is het u laten bijstaan in het opzetten van een template voor uw bedrijfspresentaties iets voor u.

B. Corporate bedrijfspresentaties

Welk doel heeft u voor ogen met uw professionele bedrijfspresentatie? Vrijwel ieder bedrijf heeft een eigen corporate bedrijfspresentatie om nieuwe, bestaande of interne klanten meer over de organisatie te vertellen. De meest voorkomende onderwerpen zoals de missie/visie van de organisatie, de geschiedenis en de producten en diensten kunnen worden gepresenteerd.
De presentatie wordt vaak gemaakt door de marketingafdeling en vervolgens door de sales-afdeling gebruikt voor klantenbezoek, of bijvoorbeeld voor het geven van informatie aan nieuwe collega’s of bezoekers.
Wij krijgen vaak de vraag, wat ons advies is voor wat betreft een goede structuur van de corporate PowerPoint presentatie en de benodigde hoofdstukken in een presentatie.
Voordat u met een corporate PowerPoint presentatie start, is het altijd belangrijk eerst een antwoord te formuleren op de volgende vragen:

  • Wie is uw doelgroep?
  • Wat is het doel van uw presentatie?
  • Wie gaat de presentatie geven?

Aan de hand van de antwoorden, kunt u meer concreet maken welke onderwerpen in de presentatie moeten komen en wat de structuur moet worden.

Doelstelling

Het maken van een template voor uw bedrijf waarmee u de aandacht van uw publiek behoudt en die gemakkelijk toepasbaar is voor al uw bedrijfspresentaties.

Duur

Af te stemmen na een inventariserend gesprek

Programma

Stappen:
1. Inventarisatie van de bestaande presentaties van uw bedrijf
2. Wij maken een ontwerpvoorstel voor de slides
3. Bij akkoord, starten we met het bouwen van de template
4. Toevoegen gebruikersinstructies
5. Oplevering van de template en een korte toelichting hoe deze te gebruiken